Индивидуалният ми стил на работа

Индивидуалният ми стил на работа

Стилът ми на работа е формиран от терапевтичните направления, в които съм обучена и продължавам а се развивам. Психодрамата ме привлича с огромната свобода на действие, което предоставя на практикуващите и техните клиенти. Тя насърчава пъстротата, уникалността и креативността на всеки човек, като същевременно прекрасно се съчетава и с другите ми терапевтични техники. Работата с преживяванията и чувствата комбинирам с техники от когнитивно-поведенческата психотерапия. Така клиентите ми научават за взаимовръзката между мислите, емоциите и поведението си.

Вярвам, че продаването на общовалидни съвети и „рецепти“ не върши работа в повечето случаи. Едно и също решение може да бъде добро за един човек, но напълно неподходящо за друг. Аз партнирам на всеки мой клиент, за да достигне до най-доброто решение на проблемите си. Това изисква сериозно сътрудничество от страна на клиента. Клиентът и аз сме равни и вървим заедно за известно време. Учим се един от друг и постигаме по-задълбочено разбиране за това, което изследваме заедно. Крайната цел на общата ни работа е човек да бъде психично здрав, уверен, успешен, щастлив и да може да се справя самостоятелно.  

Комфортно ми е да работя с различни хора без оглед на цвета на кожата, сексуалната им ориентация, религиозна принадлежност, националност и т.н. За мен клиентът е просто човек. Аз също съм просто човек.

Чрез собственото си спокойствие и внимателно изслушване създавам на своите клиенти усещане за стабилност, подкрепа и увереност. Аз съм приемаща и неосъдителна. Умея да откривам позитивните и силни страни на другия човек дори там, където сам не ги вижда. Вярвам, че доверието между нас е най-важно, но не го изисквам безусловно, а го изграждам. Също така вярвам в добрата връзка между двама души, с която помагам на клиентите си да отключат своя потенциал и смелост и да постигнат увереност, успех и щастие. В съвместната ни работа съпреживявам и разбирам тяхната тъга, болка и отчаяние. В други ситуации с клиентите ми си разказваме шеги, радваме се заедно на хубавите събития в живота им и на техните успехи. Често пъти ми се обаждат или ми пишат, за да ми се похвалят с нещо хубаво, което им се е случило. Гордея се и с малките, и с големите победи и постижения на своите клиенти.

Всичко, споделено по време на сесиите, е конфиденциално.